Landelijk webinar 2 juli 2024

Landelijk webinar 2 juli 2024: Over zelfredzaamheid

Van 15.30 tot 17.00

Wat vond je ervan?

Wij horen graag wat je van het webinar vond! Zou je de evaluatie in willen vullen? Dat zou ons enorm helpen het de volgende keer nog beter te doen. Het zijn slechts vijf korte vragen. 

Alle fragmenten webinar 2 juli: over zelfredzaamheid

Eva Halverhout: over expertpools

De expertpoolmethodiek van OpenEmbassy is een participatieve benadering waarbij Oekraïense nieuwkomers in Almere ervaringskennis delen om oplossingen te ontwikkelen. Eva Halverhout legt uit hoe deze expertpools werken en wat de succesfactoren zijn. Zie hier de infographic over de expertpool. 

Vital'nya: over waarde van gemeenschap

Anna Bieliaieva en Doron Verstraelen, resp. de communitymanager en oprichter van Vital’nya, de Oekraïense woonkamer in Utrecht, praten over waaróm Vital’nya zo belangrijk is voor de Oekraïners in Utrecht maar ook over hóé je zo’n community opbouwt en in stand houdt.

Vital'nya: over principes achter een gemeenschap

Anna Bieliaieva en Doron Verstraelen van Vital’nya, de Oekraïense huiskamer in Utrecht, vertellen over hóé je zo’n community opzet en o.a. over hoe je de behoeften van ontheemden boven tafel krijgt.

Anna Bilenka: over de Kolo-gemeenschap

Anna Bilenka van OpenEmbassy vertelde hoe de Kolo-gemeenschap ontstond en wat de waarde ervan is. Lees hier meer over deze community.

 

Links Open Embassy 

  • Webinar over de arbeidsmarkt incl. artikel over sociale bruggen bouwen. Lees hier meer. 
  • Webinar Navigating Relationships with Locals at Work and in Life – Ukrainian community. Lees hier meer. 
  • Webinar over ‘Sociale verbindingen: wat moet je doen om meer geaccepteerd te worden in de Nederlandse samenleving?’ Lees hier meer.

Anna Bilenka: over waarde voor overheid

Eén van de voordelen van zelforganisatie is dat beleid beter aansluit. Daar geeft Anna Bilenka van OpenEmbassy een mooi voorbeeld van.

Anna Bilenka: over principes achter een gemeenschap

Anna Bilenka, van OpenEmbassy, vertelt wat de kritische succesfactoren zijn voor het opzetten van een gemeenschap als de Kolo-community. 

Matrix: over kunnen en willen

Heb je vragen over het webinar of wil je met ons sparren? Je kunt ons mailen op info@loketoekrainepsh.nl of bellen naar 088 662 5816

Mogen we u wat vragen?

Om te weten of we onze doelgroep bereiken, zijn we benieuwd naar uw functie.
Bent u: