Landelijk webinar 14 mei 2024

Landelijk webinar 14 mei 2024: Over personeel in de opvang

Wat vond je ervan?

Wij horen graag wat je van het webinar vond! Zou je de evaluatie in willen vullen? Dat zou ons enorm helpen het de volgende keer nog beter te doen. Het zijn slechts vijf korte vragen. 

Alle fragmenten webinar 14 mei: over personeel in de opvang

Yeva Kardash: over doelgroep- en cultuursensitiviteit

Yeva Kardash, psycholoog bij Empatia en zelf gevlucht uit Oekraïne, benadrukt het belang van doelgroeps- en cultuursensitiviteit bij de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Ze begrijpt zowel professioneel als persoonlijk wat het betekent om ontheemd te zijn, en benadrukt het belang van het herkennen van kwetsbaarheden en veerkracht, evenals effectief omgaan met culturele verschillen om hun psychisch welzijn te ondersteunen.

Daniëlle Stegeman: over hoe je goed voor jezelf zorgt

Als psycholoog, trainer en adviseur bij ARQ IVP vertelt Daniëlle Stegeman over hoe je goed voor jezelf blijft zorgen en hoe je een balans kan vinden tussen werk en persoonlijke herstelmomenten. Daarnaast geeft ze inzicht in het omgaan met stress en secundaire traumatisering én geeft ze praktische tips om mentale en fysieke veerkracht te behouden. 

Elize Smal: over het signaleren van psychische klachten

Elize Smal is werkzaam als senior adviseur bij Pharos en vertelt over de diversiteit van de signalen van psychische klachten en hoe moeilijk het soms kan zijn om die te herkennen. Door de Protect-vragenlijst te gebruiken, kunnen opvangmedwerkers op een laagdrempelige en cultuursensitieve manier het gesprek over mentale gezondheid openen en de ernst van de klachten inschatten. 

Heb je vragen over het webinar of wil je met ons sparren? Je kunt ons mailen op info@loketoekrainepsh.nl of bellen naar 088 662 5816

Mogen we u wat vragen?

Om te weten of we onze doelgroep bereiken, zijn we benieuwd naar uw functie.
Bent u: