Landelijk webinar 12 maart 2024

Landelijk webinar 12 maart 2024: Over overlast binnen de opvang

Radar Vertige

Eén van de geïnterviewden in het webinar was Chaim Wannet: opleidingsadviseur en trainer bij RadarVertige. Tijdens het webinar deelde hij met ons een schema over emotie en agressie. Deze kun je aan de rechterkant bekijken. 

Aan de linkerkant vind je een brochure met praktische tips over de opvang na agressie en schokkende gebeurtenissen van RadarVertige. 

 

Tip: klik met de muis op het plaatje, zodat deze groter in het beeld verschijnt. 

Wat vond je ervan?

Wij horen graag wat je van het webinar vond! Zou je de evaluatie in willen vullen? Dat zou ons enorm helpen het de volgende keer nog beter te doen. Het zijn slechts vijf korte vragen. 

Alle fragmenten webinar 12 maart: over overlast.

Harry Gras en Rokus Loopik: uitzetting van bewoners

Harry Gras en Rokus Loopik, beiden sociaal psychiatrisch verpleegkundige, vertellen hun visie over het uitzetten van bewoners uit de opvang.

Chaim Wannet: soorten agressie en emoties

RadarVertige heeft een handzaam schema voor vormen van en omgaan met agressie. Chaim Wannet van RadarVertige vertelde daarover. 

Minke Adema: time-outlocaties voor bewoners

Minke Adema, locatiemanager, vertelt over waarom zij goede ervaringen heeft gekregen met time-outplekken voor bewoners in de opvang. 

Baer Jonkers: een uniform (medicatie) beleid

Wat zijn de grootste oorzaken van overlast en waarom is het belangrijk een uniform beleid te hebben? Daar vertelt Baer Jonkers, oprichter van PsyGlobal en manager bij GZA meer over.

Chaim Wannet: voorkomen, leren en aanpakken van overlast

Chaim Wannet van RadarVertige geeft zijn visie op het voorkomen, aanpakken en leren van overlastsituaties.

Harry Gras en Rokus Loopik: de inrichting van locaties

Harry Gras en Rokus Loopik, beiden sociaal psychiatrisch verpleegkundige, vertellen over de invloed van de inrichting van de locatie op overlast.

Minke Adema: werken aan vertrouwen

Minke Adema, locatiemanager, vertelt over het belang van het werken aan vertrouwen met bewoners in de opvang.

Baer Jonkers: Oekraïense psychologen

Baer Jonkers, oprichter van PsyGlobal en manager bij GZA, vertelt over (cultural) mediators (die de taal spreken) en hoe je deze kunt inzetten bij overlast.

Minke Adema: huisregels op de locatie

Minke Adema, locatiemanager, vertelt hoe zij omgaat met huisregels in de opvang en hoe zij dit afstemt met bewoners.

Minke Adema: bewoners zelf de locatie laten inrichten

Minde Adema, locatiemanager, vertelt waarom het belangrijk is dat bewoners zelf zoveel mogelijk hun eigen locatie inrichten, zoals zelf kunnen koken.

Harry Gras en Rokus Loopik: signaleren

Harry Gras en Rokus Loopik, beiden sociaal psychiatrisch verpleegkundige, vertellen over het vroegtijdig signaleren van problematisch gedrag.

Benieuwd naar het volledige interview?

Olav de Maat (projectleider bij het LOOP) is in gesprek gegaan met Harry Gras en Rokus Loopik waarbij ze nog meer hebben besproken dan alleen de fragmenten die op deze pagina zijn terug te kijken. Klik op de knop hier beneden om het gehele interview te bekijken.  

Heb je vragen over het webinar of wil je met ons sparren? Je kunt ons mailen op info@loketoekrainepsh.nl of bellen naar 088 662 5816

Mogen we u wat vragen?

Om te weten of we onze doelgroep bereiken, zijn we benieuwd naar uw functie.
Bent u: