Gemeente Stichtse Vecht en MOmenz voeren structureel checkgesprekken om inzicht te krijgen in hoe het écht met mensen gaat. Hierdoor praten mensen nu makkelijker over moeilijke onderwerpen.
Gemeente Steenwijkerland zet via SYzorgt Oekraïense psychologen in binnen de opvanglocaties voor laagdrempelige gesprekken en een spreekuur. Dat heeft meerdere voordelen.
Bij TOV de Parel krijgen Oekraïense kinderen training van GGNet. Tijdens deze training leren kinderen spelenderwijs hun emoties te reguleren, krijgen ze psycho-educatie, leren ze ervaringen te verwerken en hun veerkracht te vergroten.
Gemeente Rotterdam heeft een team van verpleegkundigen op locatie dat zorg biedt. In aanvulling zijn locaties ingericht voor mensen met een hulpvraag en biedt een speciaal wijkteam ondersteuning. Door brede zorg te bieden is er relatief weinig last van overlast.
Een buurthuis voor Oekraïners in Utrecht biedt een vertrouwde omgeving waar ontheemden sociale en emotionele steun kunnen vinden, en op een laagdrempelige manier over hun mentale gezondheid kunnen praten.
Gemeente Nijmegen heeft een zorgteam op locatie en een aparte 0-vleugel voor overlastgevende personen. Bewoners kunnen zo onder begeleiding werken aan de achterliggende problemen, zonder dat andere bewoners overlast ervaren.
Geef je op voor onze nieuwsbrief. Laat hier je gegevens achter.